Ana içeriğe atla

Hamamda Su Biterse!!

   Nedir bu şanssızlık üst üstemi gelir herşey... İnsan her seçiminde yanılır mı ? Sürekli hatalar peşini bırakmaz mı? Terslikler önünde perdeler, olumsuzluklar arkadan ittirirken arada sıkışan sen , bu olayda bir saçmalığın olduğunu anlayıp, aradan zor zahmet sıyrılıp , bir an kafanı kaldırıp nefes aldıktan sonra "Bu işte bir terslik var galiba!!??" dersin. Düşünürsün "Benim kırklanmam lazım galiba.. Bu kadar terslik üst üste gelemez. Bir banyo mu yapsam?? Hayır.. Kesmez.. Hamama gitmem lazım!!" dersin ve şehrin en güzel hamammına gidersin ya..Benim anlatacaklarımın bunlarla hiç bir alakası yok ama hamamda yaşadıklarımızdan sonra galiba bir hamama gitmemiz gerekiyor. 
    Yine herzaman ki gibi Arka Bahçe'de oturuyorduk Ne yapalım ne edelim diye düşünürken arka saflardan bir ses geldi.. (Düşünün ne kadar kalabalığız.) 
-Şu ana kadar yapmadığımız birşey yapalım!! (Aksiyon adamıyız ya.. İlla birşeyler yapacaz)
    Ne olabilirdi ki bu? Sakarya gibi yapılacak şeylerin sınırlı olduğu bir yerde henüz yapmadığımız ne olabilirdi ki?
(Yazının bu kısmını hamam sonrası geyiklerimizden esinlenerek yazıyorum.. Modifiye Onur Kökümer'den geliyor.) 
-Ya abi 10 TL'miz varya. Onu harcayalım. Ama Nasıl harcasak ki ?? 
-Abi bence 10 Liralık Tost Yiyelim
-Hayır 10'ar liralık çay içelim...Hastanelik olana kadar.
-Yok yok.. dilenciye 10'ar lira para verelim.
-Hoşuma gitmedi.. Şey mi yapsak?.. Parayı mı yırtsak??
-Yok abi parayı yırtmaktan daha kötü bir fikrim var.. Hamama gidelim...
- Aaaa.. Süper Fikir hadi gidelim.. Benim bildiğim çok güzel bi yer var.. Olum çok güzel bir yer. Hatta bizim Halim'lerle gittim onlar öyle çenç mekana gitmezler.
-İyi hadi gidelim ozaman....
    İşte o gaz olma anımıza lanet ediyorum şu anda. Keşke bir önceki seçeneği seçip parayı yırtsaymışız. Neyse doluştuk arabaya hamamın önüne geldik  İçeriye girmeden öncede anlaştık içeride fiyat soracaz eğer fiyatı beğenmezsek çıkacaktık. İçeride bizi karadenizli bir abimiz karşıladı.
-Ooo. Cençler hoşceldinuz..
-Abi hoş bulduk ya nedir fiyatlar.
-Öğrenci misinuz?
-Evet Abi...
-Haçen o tabelaya pakmayun. Ben size yapacam örenci tarifesu. Rahat olin.%25 ten indirirum ben size.. Alin Şu peştemalleri giyine durun da...
    Elimize tutuşturulan peştemallarla kalakalmıştık. Hemen soyunmaya başladık... Ulen hani fiyat soracaktık..??  Eline peştemali alan başlıyor giyinmeye. Ben tabi olayın şokunda "Abi şimdi ne yapacaz" "Abi nerede giyinecez" tarzındaki sorularla olayı çözmeye çalışıyorum. Nihayetinde ilk defa hamama gitmiştim , raconunu öğrenmeye çalışıyordum. Neyse hamam kıyafetlerimizi giyindik bir şekilde. 
      Aslında karşılaştırma imkanım olmadığı için pek hamam hakkında yorum nasıl yapılır bilmem. Çünkü ilk kez bir hamamama gidiyordum. Yaklaşık 15 20 adet musluğun olduğu 30-35 metre kare bir alan. Köşede bir göbek taşı. Çalışmayan bir sauna... Ortam ne kadar leş olursa olsun açtık sıcak suları başladık su şakalarına.. Hani "Ulen 10TL verdim eğlenmem lazım" tripleri. 30-45 dk sonra sularda bir azalma başladı. O sıra cenap abimiz "Ben hamam geldim arkadaş keselenecem" triplerine girdi. Dışarıdaki Karadenizli abiyi çağırdı falan. Tam Cenap keselenirken sular tamamen kesildi.
-Ya abi sular kesildi galiba
-Yoh Yav.. Ula nasil olir 12 Tonlik depo var. İmçansız yav.
-Allah Allah.. Abi sen bi bak şu işede adam sabunlu kaldı...
- Haçen Bir bakim şuna ben olmadi depoyu açaruz.

    Tabi bu arada cenab'ın çalıştığını ve bizim bilimum askerlik anılarımızdan öğrenci olmadığımızıda artık anlayan abimiz  "Ula şunlarda bi gitsede kurtulsak" Tarzında bir düşünce uyanmış olabilir.
    Lafıda çok uzatmayayım.. Sonucun neticesinde sular tekrar geldi 5 dk sonra yine kesildi. Yahu arkadaş bir hamamda su kesilir mi ? 12 tonluk depo nasıl biter.. Terse akarsa bitermiş!. Abicim sen geç bu işleri biz anladık senin amacını... "Fazla su harcamayalım" "geç olmasın" "uğraşamam bunlarla" falan tarzındaki düşüncelerinle 45 dakika verdin suyu sonra acıdın 10 dk daha verdin sonra kestin . Biz enayi miyiz anlamıyoruz? Bide yok efendim depo terse akmış falan.. Geç bunları... Yeni devralmışsın hamamı... Kimseye tavsiye etmeyeceğim. Yok efendim büyütecem ben burayı falan.. Büyütsen kaç yazar müşteriye davranış şeklini değiştirmeden sonra... Yok bide mail adreslerimizi istiyor, sigara istiyor. Online broşür mü göndereceksin be adam! Gıcık oldum yine. Ulan ben askerde böyle muamele görmedim be.Orada en azından kaç dakika yıkanacağın belliydi.Amaç belliydi. 
   Hamam merkez hamamı. Şu doğum evini geçince sağ tarafta kalan var ya orası..Bildiklerinize duyduklarınıza söyleyin kimse gitmesin. Haaa Karadenizli Abi... Eğer okursan bu yazıyı...Kilitli kasaların üzerinde ki  o Okey Taşları varya... Hiçte güzel olmamış.. Saçma sapan muhabbete tutuyordun bizi. Sadece konuyu değiştirmek için söyledim...
   Hamamdan çıktığımızda çok rahatlamış hissedermişiz kendimizi kilolardan kurtulurmuşuz falan..Hiçte öyle birşey olmadı , cebimden çıkan 10 TLnin vermiş olduğu hafiflik dışında....



  

Yorumlar

  1. :))) Çok güzel bir macera ya... Ben de çocukken annemle birlikte ilk gittiğim hamam sefasını anlatayım... :))) Bayıldım bu yazıya :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fireli Ağırlık Hesap Cetveli

               ------Bıdı bıdı Bölümü Başlangıcı------ Toplam okuma süresi 9 Dakika      Aylar geçti uzun zaman oldu bir şeyler yazamıyordum. Blogspot'un ileri ve çağdaş ülkemiz sınırları içerisinde erişiminin engellenmesi sinir bozucu bir durumdu ve bir çok yazar gibi benim de hevesimi kırmıştı. Gerçi benim gibi az okuyucusu olan bloglar için değil de yüksek okuyucuya ulaşan bir yazarın sinir katsayısını düşünemiyorum.          Neyse bu geyikleri geçelim. Hem ayrıca "Aaa serhat yazmıyor artık" diye vahvahlanan da kimse yoktur zaten.         Şimdi vatana millete azıcık yardımcı olalım dedik ve kendim hazırlamış olduğum Fireli Ağırlık Hesap Cetvelini burada sizlerle paylaşacağım. -----Bıdı bıdı Bölümü Bitişi------       Öncelikle fireli ağırlık nedir ona bir göz atalım ;        Bildiğiniz üzere (veya bilmiyorsanız öğrenin) Ham maddeler veya yarı işlenmiş mamuller standart ebatlarda üretilir. Projenizde farklı ebatlar kullanacağınız için standart ölçülerden ke

AutoCad - CATIA Arası Dosya Transferi...

   Ramazan Bayramının 1. günü... Evde boş boş oturuyorum... Bilginin paylaşıldıkça arttığına inanan ben ,bir kaç bilgi paylaşayımda bari millete yararım dokunsun dedim... Bir kaç aydır aklımdaydı Google Analytics'e düşen en çok sorular arasında dwg formatını catiada açma , autocad catiada nasıl açılır, catiadan autocad e nasıl çevrim yapılır tarzındaki sorular vardı. Şimdi bir örnekle size baya yararımın dokunacağına inanıyorum. Arkadan açın şu şarkıyı dinleyin .. İyi Gelir   A Perfect Circle - Passive    Şöyle bir örnek yapacağım.  Catia nın içinde yazı oluşturacağım , yazıyı Autocad formatına (dwg) çevireceğim , oradan tekrar Catia ya çevirip  istediğim şeyi istediğim yere yazmış olacağım.. Bu arada sizde programlar arasında nasıl geçiş yapıldığını çözmüş olursunuz. Catia versiyonum = V5R14 Autocad versiyonum = 2002 (Biraz geri kalmışım galiba =:) neyse ) 1. Adım : Catia'yı açıyoruz Start / Mechanical Design / Drafting ile drafting menüsüne geçiyoruz.. 2. Adım

Catia'dan Autocad'e Çevirici Program

Herkese Merhabalar...       Bu bloğumda makina mühendislerinin çokça kullanmakta oldukları 2 program arasında dönüştürmeyi kolaylaştıran bir programdan bahsedeceğim.       Özellikle CATIA Kullanan şirketler yan sanayi ile bağlantısını kolaylaştırmak için teknik resimlerini CATIA ortamında çizmekten vazgeçer ve AutoCAD ortamında çizer.       CATIA'dan AutoCAD'e dönüştürmek için CATIA içinde girip 6 görünüş çıkartıp .dwg olarak kaydersiniz.  AutoCAD'in kullanmış olduğu .dwg formatını oluşturduktan sonra AutoCAD'de teknik resim çiziminizi gerçekleştirirsiniz.       Fakat CATIA'dan AutoCAD' e dönüştürmek için yaklaşık 2 dakikanızı harcarsınız. İşte Burada CATPART2DWG programı devreye giriyor ve yaklaşık 5 saniye içinde size istediğiniz parçanın dwg dosyasını veriyor ( Hatta parça Sheetmetalde çizilmişse açınımını bile!! )          Programı indirdikten sonra kurun. İçindeki Resources dosyasını C: klasörünün altına yapıştırdıktan sonra programı kullanmaya b